Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen -undkomma ansvar!

Sopa konflikter och problem under mattan. skylla på individen- undkomma ansvar!

"Diagnoser är ett påfund som man uppfunnit för att kunna skylla problem och konflikter som sker ute i samhället på enstaka individer! Det är samhällets sätt att skjuta ifrån sig ansvaret på individer.


Istället för att samhället ska ta tag i mobbning och annan diskriminering så säger man att "det där var inte mobbning - det där var hans störning/diagnos!!!"

Sen finns det säkert scizofreni osv.. Men diagnoser som autism/asperger/autistiska drag eller ADHD ges ut alldeles för lättvindigt och godtyckligt idag.. Ofta för att stryka över problem och sopa samhällets ansvar under mattan."

söndag 28 december 2014

Adoptionen- Socialnämndens arkiverade handlingar om hur vi adopterades till Sverige och om vi ansågs lida av några sjukdomar eller inte!!!? (Original Kopior, klicka på bilderna för större bild.)

 
 Se även följande skrivna inlägg på samma tema (där jag kommenterar vissa saker):
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/01/adoptionen-hur-processen-gick-till-och.html

Tingsrättens DOM angående adoptionen av mig och min syster i skriven form:
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/04/adoptionen-tingsrattens-slutliga-beslut.html

Portugisiska originalhandlingar:
http://mrnygrenfan.blogspot.se/2014/08/meus-papeis-de-adocao-da-adocao-em-1989.html



torsdag 25 december 2014

Jag med andra år 2000-2001! (Vår årskurs 3 och höst årskurs 4, många bilder från sommaren på Skara Sommarland och Scouterna under hösten. )

 Jag utklädd till en gammal gubbe våren år 2000 i föräldrahemmet.

 Skolavslutningen i årskurs tre i Tegskyrkan i Umeå år 2000. 

Här sjunger eleverna psalmer i kör.

 
Skolavslutningen i årskurs tre år 2000 inne i Tegskyrkan.

Skolavslutningen år 2000 i åk tre. Jag ska ta emot mitt diplom och en kram av läraren Mai, detta var sista året som vi hade henne som lärare. 

Det är för övrigt samme Tove som av misstag fick "kissmössan" på sig som kramar den andre vuxne personen på bilden.  Har för mig att denne var någon sorts kurator eller så.

Ännu en bild utanför kyrkan på avslutningen i årskurs tre år 2000. Herman (i vit t-shirt) har börjat umgås med en ny kille som börjat i klassen. 

Jag umgicks oftast med andra efter att denna kille börjat i klassen.

Bild på en padda jag fångade under sommaren år 2000.

Jag med familj på släktträff på farsans sida. Har för mig att en anhörig fyllde år men minns inte säkert. År 2000!

Jag med familj spelar CUBB tillsammans med anhöriga på farsans sida. Vi är borta i Granfors år 2000! 

Jag med adoptivmorsan bl.a. i köket under sommaren år 2000. Vi ska äta jortron, tårta och jordgubbar.

 Farsan med den nyligen införskaffade husvagnen år 2000.

Bild på mig bl.a. ute på föräldrarnas tomts framsida år 2000. 

Jag har en "Darth Maul"-Star Wars tröja med texten "the Dark Side" på! Star Wars filmerna var alltid mina favoriter och de nya kom ju 1999 i USA och år 2000 så var det fortfarande inne med episod ett. 

Jag bl.a. utanför föräldrarnas införskaffade husvagn! Nu bar det av för husvagnssemester de följande åren under somrarna.
 
Jag bl.a. utanför husvagnen år 2000 när vi nyligen anlänt till målet för denna sommars resor: Skara Sommarland!

Vi ser ut att äta mat på bilden..

Jag och en familjemedlem hjälps åt att trampa en vagn som man kunde hyra på Skara Sommarland år 2000.

Här trampar jag ensam år 2000 utanför Skara Sommarland.

Skara sommarland år 2000! Fanns massor med vattenrutschkanor att välja bland.
 Alltid roligt med vattenland, här på Skara sommarland år 2000!

Jag med familjemedlem åker en extra stor vattenrutschkana på Skara Sommarland år 2000!

Jag på Skara Sommarland år 2000 i någon mindre vattenrutschkana.

Vattenrutschkanor var inne denna sommar år 2000!

På Skara Sommarland fanns det även ett inhägnat område där man fick pröva på att köra fyrhjuling och cross.

Det var tioårsgräns har jag för mig! Här år 2000!

Jag kör fyrhjuling på Skara Sommarland år 2000.

Självklart testade jag även på crossmoppen när jag hade chansen.

Skara Sommarland år 2000.

På Skara Sommarland år 2000 så fanns det ett ställe specifikt tillägnat ARCADE-spel. 
Alltså spel som finns i så kallade ARCADE -maskiner som man stoppar in pengar i för att kunna spela.

Det fanns ett specifikt spel som jag gillade, nämligen spelet "Ehrgeiz". Det var ett fightingspel där man kunde spela som Cloud Strife från Final Fantasy VII bland annat. Och jag som älskade FF7 gillade därför detta spel.
Familjen besökte kusinerna i Uppsala även detta år. Här sitter vi säkert och ser på någon VHS-film medan vi äter popcorn och godis år 2000!

Jag med kusinen år 2000 bland annat. 

Vi lekte mycket med actionfigurer så som Batman-leksaker osv.

 Jag i farsans svarta mercedes år 2000! Bakdelen av min BMW-cykel syns också.

 Jag började i Scouterna år 2000! Jag var missnöjd med scouterna på Korskyrkan dels för att de bestämde grupperna efter klasstillhörighet och inte efter ålder.. 

Vilket resulterade i att jag inte fick börja när min gamla polare som var jämngammal men gick en klass högre upp än mig i skolan börjat scouterna. 

Således så började jag med folk födda 1990 likt mina skolkamrater, men dessa på korskyrkan var tyvärr inga vänner till mig så jag kände mig utstött typ hela tiden.

Scouterna blev dock roligare senare under året när jag lyckades få en person från Östteg att börja tillsammans med mig.

Vår story var också lite speciell:

Han gick med folk födda 89 på Östteg, så hur blev vi vänner? Jo, det var en av de andra i hans klass som ville ha mig till att spöa honom på skolan då han var lite av en hackkyckling som ny elev i deras klass. Jag fick krav på mig att utsätta honom för diverse kränkningar och dessa krav riktades mot mig av de andra i hans klass som var gamla vänner till mig från förskolan. Faktum är att den som ställde kraven var en av mina bästisar i förskolan år ett..

I vilket fall så vägrade jag att göra som de ville utan tog ställning för den här eleven istället! Detta ledde till en flerårig vänskap som enbart bröts för att jag var allmänt lat vad gällde att hälsa på honom då han bodde långt bort (man var tvungen att cykla på denna tid) och han lessnade på att nästan alltid vara den som cyklade till mig.

Vi brukade tömma containrar på burkar för att samla pant, leka i "Rysskogen" i närheten av där jag bodde med familj och vi gick i scouterna tillsammans. Lite synd också att vi blev typ ovänner senare också då vi trots allt inte gick i samma klass.. Något som hade varit fallet hade jag inte gått förskolan i två år. Men då vet man aldrig om jag varit en av dem som retats med honom..

Scouterna år 2000, vi brukade fara på diverse aktiviteter och även om vissa var svintråkiga så var andra riktigt roliga som typ mörkerspaning eller vad det hette.
Scouterna år 2000 som anordnades via Korskyrkan.

Det ser ut som om vi svär någon Scout-ed eller något. Verkar i vilket fall vara en salut som vi gör på bilden år 2000.. Rätt så dumt av mina adoptivföräldrar att låta mig tvunget gå Scouterna via Korskyrkan!

Min bästis i skolan gick scouterna han med men jag skulle ju gå via Korskyrkan istället för med någon utomstående organisation. Det var dåligt för mina kamratkontakter!

Hade de velat stärka mina band till barn på Kyrkan så skulle de ha sett till att jag kunnat följa min egen åldersgrupp. Det var där jag hade mina vänner.. Men genom att inte göra det så hamnade jag lite "efter" de jämnåriga födda 89, och välkomnades aldrig in i gänget av  de som var födda 90. 

Har massor av dåliga minnen från Scouterna fram tills eleven jag omnämnde tidigare började.

Scoutläger år 2000. Vi hjälptes åt att resa denna skapelse med sittplatser, grill och bord.

Scouterna år 2000. Nu när jag tänker efter så blandade Korskyrkan åldrarna i Scouterna, problemet var att man inte fik börja om man inte gick i årskurs två har jag för mig.

Så mina vänner fick börja tidigare och dessutom så var det enbart blandat på läger som detta. Inte i vanliga fall. Ja, den långa tjejen på bilden och jag var vänner sedan tidigare - min bästis på Korskyrkan var också vän till henne. 

Tyvärr så fick jag inte vara i deras Scouter-grupp på grund av att jag började skolan ett år senare - detta trots att jag var jämngammal med dem - beslutet att börja skolan ett år senare togs av föräldrarna då vi föddes i december 1989 - förskolepersonalen gav dem det rådet - något som även ledde till mobbning i skolan de första åren.

Jag blev mobbad av småkillarna i Scouterna med där jag tvingades vara, men på lägret blandades åldrarna så att jag fick möjligheten där att hänga med de äldre.

Scoutläger år 2000 via Korskyrkan.

Det regnade mycket under detta Scoutläger år 2000. Vi äter på denna bild och har tur med vädret just när bilden togs.

Födelsedagen år 2000 när jag fyllde 11 år! Vi hade inte haft något barnkalas år 1999 då vi blivit för gamla, dock så saknade syrran detta så mycket att hon fick ett år 2000. Jag valde då att bjuda en av mina kompisar på ett lite mer moget "kalas" med en fika och bio.

Vi såg Pokémon 2000.

Camilla (som fick stänk på sig av mössan år 2005) syns på bilden som en av syrrans kompisar btw).

 Familjen skaffade ett marsvin vid namn Jalle år 2000. Det var tänkt som mitt och syrrans gemensamma husdjur men det blev mest syrran som sysslade med det! Så i praktiken var det mer hennes husdjur än mitt.

Jag ville ha katt eller hund, något föräldrarna inte gick med på eftersom att katter "klöser på väggarna" och hundar kräver en massa ansvar som de inte var beredda att ta.

Jalle matas år 2000 i sin bur i källaren i föräldrahemmet.

Jalle vill dricka vatten i sin bur år 2000.

Törstigt marsvin? År 2000.

Jag var aldrig särskilt förtjust i marsvin.. År 2000!

Jalle hade ett eget litet "hus" inuti buren. År 2000!

TV-rummet i källaren som det såg ut år 2000 under juletid! Det ser ungefär ut såhär nu år 2014 också, efter att vi flyttat och rummet åter blev ett TV-rum efter att under mina och syrrans tonår ha varit ett datorrum framför allt. 

Datorerna ersatte skåpet för att sedermera bli utbytta mot skåpet igen.

Familjemedlem och marsvinet Jalle i källaren i TV-rummet under juletid år 2000!

En av mina bästisar använder en av farsans då införskaffade lite udda ficklampor! År 2000 i källaren.

Marsvinet Jalle och dennes bur sett från trappan ner mot källaren år 2000 i föräldrahemmet.

Julgranen fick stå i källaren detta år med. VHS-filmer var fortfarande inne år 2000!

Julklappsutdelningen skedde i vardagsrummet istället av praktiska skäl. Detta år år 2000 så hjälpte en familjemedlem till som Jultomte.

Den "riktiga" Jultomten kom dock även detta år! År 2000.

 Alla presenter nästan öppnade! Detta år firade familjen med morföräldrarna. Det brukade vara med kusinerna vartannat år.

Att bygga snökojor på snöhögarna utanför föräldrahemmet var fortfarande populärt år 2000.

Adoptivfarsan var aldrig bra på matlagning, men han brukade sköta disken ibland. År 2000!

Familjens Windows 95. Jag började åter att få ett intresse för denna i årskurs fyra, efter att inte ha använt den särskilt mycket alls sedan sexårs år ett där jag och en annan kille spelat på den.

Anledningen var kanske bland annat att jag nu förstod engelska bättre än i sexårs och därför kunde klara av mer både i datorn och i dataspelen på egen hand.

Jag lekte fortfarande med leksaker som de på bilderna år 2000!

Min Batmobil-leksak från år 2000! Jag bytte till mig denna av den snubben som jag berättat om tidigare angående Scouterna och det. Han fick en annan leksaksbil som man kunde veckla ut på olika sätt och jag fick denna!

Jag var besatt av Batman på denna tid bland annat.

LEGO slutade jag leka med tidigt. 

Ja, bortsett från Star Wars lego där jag önskade mig rymdskepp i present och satte ihop dessa. Här en X-wing som den Luke använder i första filmen.

LEGO X-WING som jag satte ihop på egen hand efter att ha följt anteckningarna år 2000.

Klass 4B, Östtegs Skola, Mellanstadiet, Ålder 10-11 år, år 2000-2001.

Personlig bild fanns från detta år, men har inte gått att få tag i.

Tidigare år:

År 1990:

http://mrnygrenfan.blogspot.com/2014/07/jag-med-andra-1994-1995-andra-aret-pa.html

Dagiset Karlavagnen, Avd Solens sammanfattning av mig 93-95:
 1999-2000: